PRINCE2® Practitioner

“PRINCE2 toepassen en op maat maken”

PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) is één van de meest gevraagde en toegepaste Best Practices voor het managen van projecten. Deze internationaal erkende methode is gebaseerd op processen. De processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project, vanaf de voorbereiding tot en met het afsluiten van het project.

Om op te kunnen gaan voor het PRINCE2 Practitioner examen dient u in het bezit te zijn van een geldig PRINCE2 Foundation certificaat. Mocht u deze nog niet in het bezit hebben, dan is onze PRINCE2 Fasttrack misschien iets voor u. Dit is een krachtige combinatie van PRINCE2 Foundation en Practitioner gecombineerd met examentraining.

Triple Plus is een door Axelos/PeopleCert geaccrediteerde PRINCE2® organisatie. Alle Triple Plus docenten zijn zeer ervaren projectmanagers.

Doelgroep

(Toekomstig) projectleiders of projectmanagers die behoefte hebben aan een verdieping van de kennis over de PRINCE2 methodiek, die rekening houdt met de continu veranderende omstandigheden rondom projecten, zich wil voorbereiden op het PRINCE2 Practitioner examen en bereid is om dit in een intensief traject te doen.

De cursist dient in het bezit te zijn van het PRINCE2 Foundation certificaat.

Inhoud

Deze klassikale opleiding duurt 3 dagen inclusief examentraining en is volledig gericht op het toepassen van de PRINCE2 methodiek in de praktijk. Het programma wordt verzorgd door ervaren trainers met veel praktijkkennis van de PRINCE2-projectmanagementmethode. Tijdens de training wordt het behandelen van de theorie afgewisseld met diverse praktijkgerichte opdrachten, die zowel in groepsverband als individueel uitgewerkt worden. Op deze manier kan de opgedane theoretische kennis beter omgezet worden naar de eigen praktijksituatie. Aan de hand van actuele voorbeelden wordt de theorie rond de PRINCE2 principes, thema’s en processen diepgaand behandeld. Je gaat in ieder geval slagen voor het examen, dat garanderen we je.

Het programma brengt de cursist op examenniveau, het internationale examen voor het PRINCE2 Practitioner certificaat. Het officiële PRINCE2 Practitioner certificaat heeft een wereldwijd erkende status.

Examen

In overleg met de docent wordt na afloop van de derde cursusdag een examendatum en tijdstip afgesproken. Het examen duurt 2,5 uur.

Doelgroep

(Toekomstig) projectleiders of projectmanagers die behoefte hebben aan een verdieping van de kennis over de PRINCE2 methodiek, die rekening houdt met de continu veranderende omstandigheden rondom projecten, zich wil voorbereiden op het PRINCE2 Practitioner examen en bereid is om dit in een intensief traject te doen.

De cursist dient in het bezit te zijn van het PRINCE2 Foundation certificaat.

Doel

Na afloop van de training:

 • kan de cursist met succes projecten initiëren, plannen, monitoren en bijsturen;
 • kan de cursist principes, processen, en thema’s volgens de PRINCE2-methodiek toepassen;
 • kan de cursist een project plaatsen in een continu veranderende omgeving en de veranderingen zichtbaar maken en beheersen;
 • kan de cursist risico’s onderkennen en beheersen;
 • kan de cursist effectief communiceren binnen een project;
 • is de cursist in staat om goede afspraken te maken met de opdrachtgever van een project;
 • is de cursist in staat (op de leslocatie) het internationaal erkende examen voor het PRINCE2 Practitioner certificaat met goed gevolg af te leggen.

Inhoud

Deze klassikale opleiding duurt 3 dagen inclusief examentraining en is volledig gericht op het toepassen van de PRINCE2 methodiek in de praktijk. Tijdens de training wordt het behandelen van de theorie afgewisseld met diverse praktijkgerichte opdrachten, die zowel in groepsverband als individueel uitgewerkt worden. Op deze manier kan de opgedane theoretische kennis beter omgezet worden naar de eigen praktijksituatie. Aan de hand van actuele voorbeelden wordt de theorie rond de PRINCE2 principes, thema’s en processen diepgaand behandeld.

Het programma brengt de cursist op examenniveau, het internationale examen voor het PRINCE2 Practitioner certificaat. Het officiële PRINCE2 Practitioner certificaat heeft een wereldwijd erkende status.

Trainingsmateriaal

De cursist ontvangt op de eerste cursusdag de officiële PRINCE2 manual “Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2”, de Triple Plus PRINCE2 Referencecard, PRINCE2 hulpmiddelen en achtergrondmateriaal, een cursusmap met sheets, opgaven en uitwerkingen van een casus en actuele PRINCE2 Practitioner proefexamens. Daarnaast krijgt men onbeperkt toegang tot onze online examenvragen oefenomgeving. Hiermee kan de basiskennis eenvoudig getoetst worden.

Examen

In overleg met de docent wordt na afloop van de derde cursusdag een examendatum en tijdstip afgesproken.

Het examen duurt 2,5 uur, is een meerkeuzetoets en bestaat uit 8 vragen met een scenario en bijlagen. Bij het examen mag het boek “Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2” gebruikt worden. Elke vraag bestaat uit meerdere sub vragen. Voor elk van de 8 vragen kunnen 10 punten behaald worden. Er zijn 44 punten nodig om te slagen (van de 80 beschikbare punten).

Lestijden

Alle lesdagen zijn van 9:00 – 16:30 uur. Rond het middaguur is er een lunchpauze.

Prijzen

De training kost € 1.655,00 per persoon. Hier zit alles in (geen verborgen extra kosten), dit is inclusief:

 • 3 dagen klassikaal training;
 • officiële PRINCE2® manual;
 • cursusmateriaal;
 • oefenexamens;
 • officieel PRINCE2® Practitioner examen;
 • officieel PRINCE2® Practitioner e-certificate zodra u geslaagd bent;
 • catering (lunches, koffie/thee, etc.).

Als extra service bieden wij nog een aantal opties aan. U kunt op de eerste trainingsdag nog beslissen of u daar gebruik van wilt maken:

 • officieel certificaat op papier in plaats van e-certificate € 50,00;
 • Take² slagingsgarantie €75,00 (indien u onverhoopt niet slaagt, kunt u op een later moment een herexamen online thuis doen).

Ondanks dat een herexamen normaal € 365,00 kost, raden wij kandidaten af om gebruik te maken van de Take² slagingsgarantie. Nagenoeg alle kandidaten slagen namelijk bij ons. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Locatie

Deze training wordt door ons op de volgende locaties gegeven: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Utrecht, Rotterdam en Zwolle. Bij uw inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie aangeven.

Online Classroom

Deze training kunt u ook volgen via onze online classroom. Indien u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op en we plannen een sessie in overleg met u in.

Vervolgopleidingen

PRINCE2 Practitioner is zo opgezet dat het probleemloos aansluit bij de volgende (vervolg)opleidingen:

 • MSP® Foundation, voor wie zijn kennis wil verbreden met een op PRINCE2 aansluitende programmamanagement methode
 • IPMA® niveau C, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (voldoende ervaring is een vereiste)
 • IPMA® niveau D, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (geen ervaringsvereiste)
 • Post-HBO Projectmanagement, voor wie zijn kennis en ervaring wil verbreden en verdiepen in projectmanagement door middel van een erkende Post-HBO opleiding in deeltijd (een lopend project als basis is een vereiste). Indien u geslaagd bent voor PRINCE2 Practitioner krijgt u vrijstellingen.

Schrijf hieronder in op geplande datums

PRINCE2® Practitioner

15/02/2022 @ 09:00 - 15/03/2022 @ 16:30

PRINCE2® Practitioner

30/03/2022 @ 09:00 - 26/04/2022 @ 16:30

PRINCE2® Practitioner

04/10/2022 @ 09:00 - 08/11/2022 @ 16:30

PRINCE2® Practitioner

23/11/2022 @ 09:00 - 21/12/2022 @ 16:30

PRINCE2 Practitioner training en examen
inschrijven
Neem een optie
Andere startdatum

Advies

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen hebben, een advies of een vrijblijvende offerte willen? Neem dan nu contact op, we helpen u graag verder.

Liever op maat of in-company?

Triple Plus kan veel van haar opleidingen en trainingen ook in-company en als maatwerk verzorgen. Voor een groep medewerkers binnen dezelfde organisatie is dat over het algemeen voordeliger dan individueel inschrijven. Er worden dan tijdens de training praktijkvoorbeelden uit het eigen bedrijf/de organisatie gebruikt en ook kunnen er specifieke thema’s en modules in vaardigheden en technieken worden toegevoegd. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen
Bel mij terug
Bericht sturen

PRINCE2® and MSP® are registered trade marks of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited. All rights reserved.