PRINCE2® Foundation

“Voor iedereen die in projecten werkt of gaat werken”

PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) is één van de meest gevraagde en toegepaste Best Practices voor het managen van projecten. Deze internationaal erkende methode is gebaseerd op processen. De processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project, vanaf de voorbereiding tot en met het afsluiten van het project.

U dient geslaagd te zijn voor uw PRINCE2 Foundation om op te kunnen gaan voor PRINCE2 Practitioner. Triple Plus biedt ook een zogenaamde PRINCE2 Fasttrack aan. Dit is een krachtige combinatie van PRINCE2 Foundation en Practitioner gecombineerd met examentraining.

Triple Plus is een door Axelos/PeopleCert geaccrediteerde opleidingsorganisatie. Alle Triple Plus docenten zijn zeer ervaren projectmanagers.

Doelgroep

De training is een must voor iedereen die het PRINCE2 Foundation examen wil halen.

Inhoud

Deze klassikale opleiding duurt 2 dagen inclusief examentraining. Het programma is praktijkgericht opgezet en wordt verzorgd door ervaren trainers met veel praktijkkennis van de PRINCE2-projectmanagementmethode. Tijdens de training wordt het behandelen van de theorie afgewisseld met diverse praktijkgerichte opdrachten, die zowel in groepsverband als individueel worden uitgewerkt. Op deze manier kan de opgedane theoretische kennis beter omgezet worden naar de eigen praktijksituatie. Je gaat in ieder geval slagen voor het examen, dat garanderen we je.

Examen

Aan het einde van cursusdag 2 kan examen worden gedaan, maar in overleg met de docent kan ook een later tijdstip afgesproken worden.

Doelgroep

De PRINCE2 Foundation training is voor iedereen die in projecten werkt of projecten wil leiden. De training is een must voor iedereen die het PRINCE2 Foundation examen wil halen. Ervaring met projectmatig werken is een pre.

Doel

Na afloop van de training:

 • kent de cursist de begrippen van de PRINCE2 methodiek en weet hoe ze gehanteerd moeten worden;
 • kan de cursist een project sturen en bewaken binnen de kaders van een projectplan;
 • kan de cursist effectief en pro-actief deelnemen in een project dat is of wordt opgezet volgens de PRINCE2 methodiek;
 • kan de cursist (op de leslocatie) deelnemen aan het internationaal erkende examen voor het PRINCE2 Foundation certificaat.

Inhoud

Deze klassikale opleiding duurt 2 dagen inclusief examentraining. Het programma is praktijkgericht opgezet en wordt verzorgd door ervaren trainers met veel praktijkkennis van de PRINCE2-projectmanagementmethode. Tijdens de training wordt het behandelen van de theorie afgewisseld met diverse praktijkgerichte opdrachten, die zowel in groepsverband als individueel worden uitgewerkt. Op deze manier kan de opgedane theoretische kennis beter omgezet worden naar de eigen praktijksituatie.

De training leidt op tot het Foundation examenniveau, het internationale examen voor het PRINCE2 Foundation-certificaat. De nadruk van de training ligt op praktische toepassing van de PRINCE2 principes. Het officiële PRINCE2 Foundation certificaat heeft een wereldwijd erkende status.

Trainingsmateriaal

De cursist ontvangt op de eerste cursusdag het boek “Projectmanagement op basis van PRINCE2, editie 2017”, de Triple Plus PRINCE2 Referencecard, PRINCE2 hulpmiddelen en achtergrondmateriaal, een cursusmap met sheets, opgaven en uitwerkingen van een casus en actuele PRINCE2 Foundation proefexamens. Daarnaast krijgt de cursist onbeperkt toegang tot de Triple Plus online examen-oefenomgeving. Hiermee kan de basiskennis eenvoudig getoetst worden.

Examen

Aan het einde van cursusdag 2 kan examen worden gedaan, maar in overleg met de docent kan ook een later tijdstip afgesproken worden.

Het PRINCE2 Foundation examen duurt 60 minuten, is een meerkeuzetoets van 60 vragen. Er zijn 33 punten nog om te slagen (van de 60 beschikbare punten).

Lestijden

Beide lesdagen zijn van 9:00 – 16:30 uur. Rond het middaguur is er een lunchpauze.

Prijzen

De training kost € 1.135,00 per persoon. Hier zit alles in (geen verborgen extra kosten), dit is inclusief:

 • 2 dagen klassikaal training;
 • studieboek;
 • cursusmateriaal;
 • oefenexamens;
 • officieel PRINCE2® Foundation examen;
 • officieel PRINCE2® Foundation e-certificate zodra u geslaagd bent;
 • catering (lunches, koffie/thee, etc.).

Als extra service bieden wij nog een aantal opties aan. U kunt op de eerste trainingsdag nog beslissen of u daar gebruik van wilt maken:

 • officieel certificaat op papier in plaats van e-certificate € 50,00;
 • Take² slagingsgarantie €75,00 (indien u onverhoopt niet slaagt, kunt u op een later moment een herexamen online thuis doen).

Ondanks dat een herexamen normaal € 245,00 kost, raden wij kandidaten af om gebruik te maken van de Take² slagingsgarantie. Nagenoeg alle kandidaten slagen namelijk bij ons. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Locatie

Deze training wordt door ons op de volgende locaties gegeven: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Utrecht, Rotterdam en Zwolle. Bij uw inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie aangeven.

Online Classroom

Deze training kunt u ook volgen via onze online classroom. Indien u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op en we plannen een sessie in overleg met u in.

Vervolgopleidingen

PRINCE2 Foundation is zo opgezet dat het probleemloos aansluit bij de volgende (vervolg)opleidingen:

 • Projectsimulatie, voor wie zijn vaardigheden in PRINCE2 interactief wil oefenen en hiervan leren
 • PRINCE2® Practitioner, voor wie zijn kennis wil verdiepen in het toepassen van PRINCE2
 • MSP® Foundation, voor wie zijn kennis wil verbreden met een op PRINCE2 aansluitende programmamanagement methode
 • IPMA® niveau C, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (voldoende ervaring is een vereiste)
 • IPMA® niveau D, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (geen ervaringsvereiste)
 • Post-HBO Projectmanagement, voor wie zijn kennis en ervaring wil verbreden en verdiepen in projectmanagement door middel van een erkende Post-HBO opleiding in deeltijd (een lopend project als basis is een vereiste). Het certificaat PRINCE2 Foundation geeft vrijstelling voor Projectmatig werken in de eerste module.

Schrijf hieronder in op geplande datums

PRINCE2® Foundation

3 november @ 09:00 - 17 november @ 16:30

PRINCE2 Foundation training en examen
inschrijven
Neem een optie
Andere startdatum

Advies

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen hebben, een advies of een vrijblijvende offerte willen? Neem dan nu contact op, we helpen u graag verder.

Liever op maat of in-company?

Triple Plus kan veel van haar opleidingen en trainingen ook in-company en als maatwerk verzorgen. Voor een groep medewerkers binnen dezelfde organisatie is dat over het algemeen voordeliger dan individueel inschrijven. Er worden dan tijdens de training praktijkvoorbeelden uit het eigen bedrijf/de organisatie gebruikt en ook kunnen er specifieke thema’s en modules in vaardigheden en technieken worden toegevoegd. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen
Bel mij terug
Bericht sturen

PRINCE2® and MSP® are registered trade marks of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited. All rights reserved.