PRINCE2 Fasttrack

PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) is één van de meest gevraagde en toegepaste Best Practices voor het managen van projecten. Deze internationaal erkende methode is gebaseerd op processen. De processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project, vanaf de voorbereiding tot en met het afsluiten van het project.

PRINCE2 Fasttrack is een krachtige combinatie van een PRINCE2 Foundation, PRINCE2 Practitioner en een examentraining in één.

Triple Plus is een door Axelos/PeopleCert geaccrediteerde opleidingsorganisatie. Alle Triple Plus docenten zijn zeer ervaren projectmanagers.

Doelgroep

Elke (toekomstige) projectleider of projectmanager die behoefte heeft aan een verdieping van kennis over de PRINCE2 methodiek, die rekening houdt met de continu veranderende omstandigheden rondom projecten. Degene die zich wil voorbereiden op het PRINCE2 Practitioner examen en bereid is om dit in een intensief traject te doen, maar nog niet in het bezit is van het PRINCE2 Foundation certificaat (dat is een vereiste om Practitioner examen te mogen doen).

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een HBO-werk- en denkniveau hebben. Ervaring met projectmatig werken is een pre. Een Fasttrack training is korter, sneller en voordeliger dan een aparte Foundation en Practitioner training.

Inhoud

Deze klassikale opleiding duurt 4 dagen inclusief examentraining en is volledig gericht op het toepassen van de PRINCE2 methodiek in de praktijk. Tijdens de training wordt het behandelen van de theorie afgewisseld met diverse praktijkgerichte opdrachten, die zowel in groepsverband als individueel worden uitgewerkt. Op deze manier kan de opgedane theoretische kennis beter omgezet worden naar de eigen praktijksituatie.Het programma leidt op tot de internationale examens voor het PRINCE2 Foundation en Practitioner certificaat. Je gaat in ieder geval slagen voor de examens, dat garanderen we je.

Examen

Op de tweede cursusdag maakt u uw Foundation examen. In overleg met de docent wordt na afloop van de vierde cursusdag een examendatum en tijdstip afgesproken voor het Practitioner examen. Dit examen duurt 2,5 uur.

Doelgroep

Elke (toekomstige) projectleider of projectmanager die behoefte heeft aan een verdieping van kennis over de PRINCE2 methodiek, die rekening houdt met de continu veranderende omstandigheden rondom projecten. Degene die zich wil voorbereiden op het PRINCE2 Practitioner examen en bereid is om dit in een intensief traject te doen, maar nog niet in het bezit is van het PRINCE2 Foundation certificaat (dat is een vereiste om Practitioner examen te mogen doen).

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een HBO-werk- en denkniveau hebben. Ervaring met projectmatig werken is een pre. Een Fasttrack training is korter, sneller en voordeliger dan een aparte Foundation en Practitioner training.

Doel

Na afloop van de training:

 • kent de cursist de begrippen van de PRINCE2 methodiek en weet u hoe u ze moet hanteren;
 • kan de cursist met succes projecten initiëren, plannen, monitoren en bijsturen;
 • kan de cursist principes, processen, en thema’s volgens de PRINCE2-methodiek toepassen;
 • kan de cursist een project plaatsen in een continu veranderende omgeving en de veranderingen zichtbaar maken en beheersen;
 • kan de cursist risico’s onderkennen en beheersen;
 • kan de cursist effectief communiceren binnen een project;
 • is de cursist in staat om goede afspraken te maken met de opdrachtgever van een project;
 • is de cursist in staat (op de leslocatie) het internationaal erkende examen voor het PRINCE2 Foundation en het Practitioner certificaat met goed gevolg af te leggen.

Inhoud

Deze klassikale opleiding duurt 4 dagen inclusief examentraining en is volledig gericht op het toepassen van de PRINCE2 methodiek in de praktijk. Tijdens de training wordt het behandelen van de theorie afgewisseld met diverse praktijkgerichte opdrachten, die zowel in groepsverband als individueel worden uitgewerkt. Op deze manier kan de opgedane theoretische kennis beter omgezet worden naar de eigen praktijksituatie.Het programma leidt op tot de internationale examens voor het PRINCE2 Foundation en Practitioner certificaat.

Trainingsmateriaal

De cursist ontvangt op de eerste cursusdag de boeken “Projectmanagement op basis van PRINCE2” en de officiële PRINCE2 manual “Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2”, de Triple Plus PRINCE2 Referencecard, PRINCE2 hulpmiddelen en achtergrondmateriaal, een cursusmap met sheets, opgaven en uitwerkingen van een casus en actuele Foundation en Practitioner proefexamens.

Daarnaast onbeperkt toegang tot de Triple Plus online examenvragen oefenomgeving. Hiermee kunt de basiskennis eenvoudig getoetst worden.

Examens

Het PRINCE2 Foundation examen duurt 60 minuten, is een meerkeuzetoets van 60 vragen. Er zijn 33 punten nogdig om te slagen (van de 60 beschikbare punten).

Het PRINCE2 Practitioner examen duurt 2,5 uur, is een meerkeuzetoets en bestaat uit 8 vragen met een scenario en bijlagen. Bij het examen mag het boek “Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2” gebruikt worden. Elke vraag bestaat uit meerdere sub vragen. Voor elk van de 8 vragen kunnen 10 punten behaald worden. Er zijn 44 punten nodig om te slagen (van de 80 beschikbare punten).

Prijzen

De training kost € 1.795,00 per persoon, inclusief verblijfskosten (lunch, koffie/thee, etc.), boeken, online examenvragen en cursusmap. Het PRINCE2 Foundation examen kost € 240,00 per examen, dit examen dient behaald te worden voordat het PRINCE2 Practitioner examen afgelegd kan worden. Het PRINCE2 Practitioner examen kost € 360,00 per examen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Locatie

Deze training wordt door ons op de volgende locaties gegeven: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Utrecht, Rotterdam en Zwolle. Bij uw inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie aangeven.

Planning

De volgende trainingen staan gepland en hebben nog ruimte voor deelnemers:

 • woensdag 4 en 18 maart 2020, 1 en 15 april 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • woensdag 20 mei, 3 en 17 juni en 1 juli 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • maandag 7 en 21 september, 5 en 19 oktober 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • woensdag 4 en 18 november, 2 en 16 december 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven

Triple Plus beschikt over opleidingslocaties in o.a. Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Utrecht en Zwolle.

Vervolgopleidingen

 • MSP® Foundation, voor wie zijn kennis wil verbreden met een op PRINCE2 aansluitende programmamanagement methode
 • IPMA niveau C, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (voldoende ervaring is een vereiste)
 • IPMA niveau D, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (geen ervaringsvereiste)
 • Post-HBO Projectmanagement, voor wie zijn kennis en ervaring wil verbreden en verdiepen in projectmanagement door middel van een erkende Post-HBO opleiding in deeltijd (een lopend project als basis is een vereiste). Indien u geslaagd bent voor PRINCE2 Practitioner krijgt u vrijstellingen.
inschrijven
inschrijven

Advies

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen hebben, een advies of een vrijblijvende offerte willen? Neem dan nu contact op, we helpen u graag verder.

Liever op maat of in-company?

Triple Plus kan veel van haar opleidingen en trainingen ook in-company en als maatwerk verzorgen. Voor een groep medewerkers binnen dezelfde organisatie is dat over het algemeen voordeliger dan individueel inschrijven. Er worden dan tijdens de training praktijkvoorbeelden uit het eigen bedrijf/de organisatie gebruikt en ook kunnen er specifieke thema’s en modules in vaardigheden en technieken worden toegevoegd. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

bel mij
bericht sturen
offerte

PRINCE2®, PRINCE2 Agile® and MSP® are registered trade marks of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited. All rights reserved.