Onder zwermen wordt verstaan dat de medewerkers van een bedrijf daar worden ingezet waar nu het meeste werk is. Dit zorgt voor kortere doorlooptijden, minder overcapaciteit, minder overhead, lagere managementinspanning, een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel en vooral ook voor meer tevredenheid bij de medewerkers.

Het Engelse woord fit heeft meerdere betekenissen in het Nederlands: dat wat overleeft, aangepast, passend, geschikt, maar ook: robuust, gezond, in goede conditie.

Dat zwermen, swarm in het Engels, werkt voor mensen en werk heeft prof. dr. Francis Heylighen wetenschappelijk onderbouwd in zijn boek  “Complexiteit en evolutie – basisconcepten van een nieuw wetenschappelijk wereldbeeld”. Zijn conclusie is dat mensen samenwerken om immoreel gedrag van deelnemers uit te selecteren en dat zwermen daarom de perfecte organisatievorm is.

Voor zijn boek heeft hij onder meer de evolutietheorie van Darwin (survival of the fittest), de (behoefte)piramide van Maslow (waarom mensen samenwerken) en het Taoïsme (hoe te handelen in het leven) onderzocht.

Ir. J.M. (Boy) van de Wiel (foto) van MWP advies heeft voor zwermen eenvoudige, door iedereen te gebruiken software bedacht: Fit2swarm. Het systeem laat de medewerker alleen voor hem/haar relevante informatie zien en biedt 100% transparantie in alle werkzaamheden voor iedereen. MWP advies en Triple Plus hebben Fit2swarm gezamenlijk op de markt gebracht.

Fit2swarm is zo gebouwd dat op eenvoudige wijze de belangrijkste gegevens uitgewisseld kunnen worden met systemen als voorraadadministratie, boekhouding, CRM etc. Fit2swarm is een SaaS-pakket (Software as a Service), zodat geen dure software aangeschaft hoeft te worden, maar u tegen een geringe maandelijkse vergoeding een belangrijk hulpmiddel heeft in het aanzienlijk verbeteren van de productiviteit van uw organisatie

Een organisatie, bedrijf dat zwermen heeft ingevoerd of wil invoeren met Fit2swarm, past zich aan, overleeft, is gezond, in goede conditie, dus “fit to swarm”.

Wilt u meer weten over zwermen, dé organisatievorm van de toekomst, over de software of over bedrijven waar Fit2swarm al wordt gebruikt, neem dan contact met ons op of kijk op www.fit2swarm.com.

Voor het laatste nieuws kunt u Triple Plus en Fit2swarm volgen op LinkedIn, Twitter of Facebook of inschrijven voor de nieuwsbrief.

Wij werken o.a. voor

Buhrman
Essent
KPN
Brandweer
Sogeti
Rijksauditdienst
APM
Noorderlink
Gemeente Groningen
RDW
CBS
Gemeente Hof van Twente
Waterschap Noorderzijlvest
Politie Nederland
Provincie Fryslân
SNN
Ministerie van Defensie
Noorderpoort
Rabobank
UMCG
PostNL
Hanzehogeschool Groningen