PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) is één van de meest gevraagde en toegepaste Best Practices voor het managen van projecten.

Triple Plus is een door Axelos/PeopleCert geaccrediteerde PRINCE2® organisatie (Accredited Training Organisation).

PRINCE2® 2009 Practitioner certificaten zijn 3 jaar geldig. Minimaal drie en maximaal vijf jaar na de certificering wordt van Registered Practitioners verwacht dat ze deelnemen aan en slagen voor het PRINCE2 ReRegistration examen om hun certificering te behouden.

Op het certificaat staat de examendatum vermeld. Als bij het examen toestemming voor bekendmaking is gegeven, dan kan de datum ook opgezocht worden in het Successful Candidates Register van Axelos Ltd.

Triple Plus wordt beoordeeld met het cijfer 8,7 op Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland.

PRINCE2 2017 Update

AXELOS, de eigenaar van PRINCE2, heeft PRINCE2 in 2017 vernieuwd onder de naam "PRINCE2 2017 Update". Een algemeen onderzoek over de vorige versie (PRINCE2 2009) wees uit dat deze versie niet altijd even toegankelijk was voor gebruikers. De update brengt hier verandering in door meer aandacht te geven aan de zeven kernprincipes van PRINCE2. Voor elk project, ongeacht de grootte of duur, moet aan deze principes voldaan worden.

Let op: de ReRegistration training en het examen zijn uitsluitend van toepassing voor PRINCE2 2009 Practitioner certificaten.

Doelgroep

Iedereen die 3 tot 5 jaar in het bezit is van het PRINCE2 2009 Practitioner certificaat en deze certificering wil behouden.

Doel

Na afloop van de training is de cursist in staat het ReRegistration examen met succes af te leggen.

Inhoud

Deze klassikale opleiding duurt 1 dag inclusief examentraining en is volledig gericht op het toepassen van de PRINCE2 methodiek in de praktijk. Het programma leidt op tot examenniveau, het internationale examen voor het PRINCE2 Practitioner certificaat.

Indien de afgelopen jaren helemaal niets meer met PRINCE2 is gedaan en de kennis te ver is weggezakt, dan kan overwogen worden om in plaats van PRINCE2 ReRegistration de reguliere opleiding PRINCE2 Practitioner te volgen.

Trainingsmateriaal

De deelnemer ontvangt op de eerste cursusdag een cursusmap, actuele PRINCE2 ReRegistration oefenexamens, de Triple Plus PRINCE2 Referencecard, PRINCE2 hulpmiddelen en achtergrondmateriaal. Daarnaast onbeperkt toegang tot de Triple Plus online examenvragen oefenomgeving op www.pmscan.nl. Hiermee kan eenvoudig de basiskennis getoetst worden.

De cursist dient de eigen officiële PRINCE2 manual "Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2 (2009)" mee te nemen naar de training.

Examen

Het ReRegistration examen is van gelijk niveau als het Practitioner examen, maar is korter en duurt slechts 60 minuten (een Practitioner examen duurt 2,5 uur).

Het examen is een meerkeuzetoets en bij het examen mag het boek “Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2” gebruikt worden. Het examen bestaat uit een scenarioboekje waarover 3 vragen worden gesteld en elke vraag bestaat uit 10 sub vragen, totaal zijn er dus 30 meerkeuzevragen. Bij 17 punten of meer (van de 30 beschikbare punten) is men geslaagd.

Aan het einde van de cursusdag, om 15.30 uur, wordt het examen gemaakt. De uitslag ontvangt u na een paar dagen en, als u geslaagd bent, kunt u een dag later uw certificaat downloaden.

Prijzen

De training kost € 395,00 per persoon, inclusief verblijfskosten (lunch, koffie/thee, etc.), online examenvragen en cursusmap. Het PRINCE2 ReRegistration examen kost € 260,00 per examen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Inschrijven

De volgende trainingen staan gepland en hebben nog ruimte voor deelnemers:

  • woensdag 12 juni 2019 van 9:00 -16:30 uur, alle locaties, inschrijven
  • maandag 16 september 2019 van 9:00 -16:30 uur, alle locaties, inschrijven
  • maandag 25 november 2019 van 9:00 - 16:30 uur, alle locaties, inschrijven

Triple Plus beschikt over opleidingslocaties in o.a. Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Utrecht en Zwolle. Geef in uw bericht de locatie van uw voorkeur aan.

Vervolgopleidingen

  • MSP® Foundation, voor wie zijn kennis wil verbreden met een op PRINCE2 aansluitende programmamanagement methode
  • IPMA niveau C, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (voldoende ervaring is een vereiste)
  • IPMA niveau D, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (geen ervaringsvereiste)
  • Post-HBO Projectmanagement, voor wie zijn kennis en ervaring wil verbreden en verdiepen in projectmanagement door middel van een erkende Post-HBO opleiding in deeltijd (een lopend project als basis is een vereiste). Er worden vrijstellingen verleend als men in het bezit is van het PRINCE2 Foundation en het Practitioner certificaat.

Liever op maat of in-company?

Triple Plus kan de training en het bijbehorende examen ook in-company, als maatwerk verzorgen. Vanaf 4 deelnemers is dat meestal voordeliger dan individueel inschrijven. Er worden dan tijdens de training praktijkvoorbeelden uit het eigen bedrijf/de organisatie gebruikt en ook kunnen er specifieke thema's en modules in vaardigheden en technieken worden toegevoegd. Wij maken graag een offerte!

Voor meer informatie over of het aanvragen van een offerte voor maatwerktrainingen en workshops: stuur een e-mail of bel 05 98 62 65 00. Of gebruik maken de "Bel mij" button hieronder, wij bellen dan terug.

 

Meld u aan voor de Triple Plus nieuwsbrief om automatisch op de hoogte gehouden te worden van nieuwe trainingsdata, nieuws en acties van Triple Plus of volg Triple Plus op LinkedInFacebook en Twitter.

 

PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

 

Wij werken o.a. voor

Buhrman
Essent
KPN
Brandweer
Sogeti
Rijksauditdienst
APM
Noorderlink
Gemeente Groningen
RDW
CBS
Gemeente Hof van Twente
Waterschap Noorderzijlvest
Politie Nederland
Provincie Fryslân
SNN
Ministerie van Defensie
Noorderpoort
Rabobank
UMCG
PostNL
Hanzehogeschool Groningen