PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) is één van de meest gevraagde en toegepaste Best Practices voor het managen van projecten. Deze internationaal erkende methode is gebaseerd op processen. De processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project, vanaf de voorbereiding tot en met het afsluiten van het project.

Triple Plus is een door Axelos/PeopleCert geaccrediteerde PRINCE2® organisatie. Alle Triple Plus docenten zijn zeer ervaren projectmanagers.

Sinds 2014 is 100% van de Triple Plus cursisten geslaagd voor het PRINCE2® Practitioner examen! (Eén examenkandidaat is geslaagd na een her-examen, de overige examenkandidaten zijn in 1 keer geslaagd.)

Triple Plus wordt beoordeeld met het cijfer 8,6 op Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland.

Doelgroep

(Toekomstig) projectleiders of projectmanagers die behoefte hebben aan een verdieping van de kennis over de PRINCE2 methodiek, die rekening houdt met de continu veranderende omstandigheden rondom projecten, zich wil voorbereiden op het PRINCE2 Practitioner examen en bereid is om dit in een intensief traject te doen.

De cursist dient in het bezit te zijn van het PRINCE2 Foundation certificaat.

Doel

Na afloop van de training:

 • kan de cursist met succes projecten initiëren, plannen, monitoren en bijsturen;
 • kan de cursist principes, processen, en thema’s volgens de PRINCE2-methodiek toepassen;
 • kan de cursist een project plaatsen in een continu veranderende omgeving en de veranderingen zichtbaar maken en beheersen;
 • kan de cursist risico’s onderkennen en beheersen;
 • kan de cursist effectief communiceren binnen een project;
 • is de cursist in staat om goede afspraken te maken met de opdrachtgever van een project;
 • is de cursist in staat (op de leslocatie) het internationaal erkende examen voor het PRINCE2 Practitioner certificaat met goed gevolg af te leggen.

Inhoud

Deze klassikale opleiding duurt 3 dagen inclusief examentraining en is volledig gericht op het toepassen van de PRINCE2 methodiek in de praktijk. Tijdens de training wordt het behandelen van de theorie afgewisseld met diverse praktijkgerichte opdrachten, die zowel in groepsverband als individueel uitgewerkt worden. Op deze manier kan de opgedane theoretische kennis beter omgezet worden naar de eigen praktijksituatie. Aan de hand van actuele voorbeelden wordt de theorie rond de PRINCE2 principes, thema's en processen diepgaand behandeld.

Het programma brengt de cursist op examenniveau, het internationale examen voor het PRINCE2 Practitioner certificaat. Het officiële PRINCE2 Practitioner certificaat heeft een wereldwijd erkende status.

Trainingsmateriaal

De cursist ontvangt op de eerste cursusdag de officiële PRINCE2 manual “Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2”, de Triple Plus PRINCE2 Referencecard, PRINCE2 hulpmiddelen en achtergrondmateriaal, een cursusmap met sheets, opgaven en uitwerkingen van een casus en actuele PRINCE2 Practitioner proefexamens. Daarnaast krijgt men onbeperkt toegang tot onze online examenvragen oefenomgeving op PMScan.nl. Hiermee kan de basiskennis eenvoudig getoetst worden.

Examen

In overleg met de docent wordt een examentijdstip afgesproken.

Het examen duurt 2,5 uur, is een meerkeuzetoets en bestaat uit 8 vragen met een scenario en bijlagen. Bij het examen mag het boek “Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2” gebruikt worden. Elke vraag bestaat uit meerdere sub vragen. Voor elk van de 8 vragen kunnen 10 punten behaald worden. Er zijn 44 punten nodig om te slagen (van de 80 beschikbare punten).

PRINCE2 Practitioner certificaten zijn 3 jaar geldig. Minimaal drie en maximaal vijf jaar na de certificering wordt van Registered Practitioners verwacht dat ze deelnemen aan en slagen voor het Re-registration examen om hun certificering te behouden. Bij Triple Plus kan uiteraard ook de ReRegistration training gevolgd worden.

Prijzen

De training kost € 1.295,00 per persoon, inclusief verblijfskosten (lunch, koffie/thee, etc.), boek, online examenvragen en cursusmap. Het examen kost  € 360,00 per examen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

De opleiding en het examen kunnen, als je aan alle voorwaarden voldoet, volledig betaald worden met de UWV Scholingsvoucher van € 2.500,00 als:
* je een zorgberoep in de langdurige zorg hebt of als
* je een zorgberoep in de langdurige zorg hebt gehad en vanuit die baan een WW-uitkering of IOW-uitkering ontvangt.

Als je zorg verleent aan mensen die langdurig van zorg afhankelijk zijn, werk je in de langdurige zorg. Dit kan zowel in een instelling als in de thuiszorg zijn. Denk hierbij aan ouderenzorg, gehandicaptenzorg en langdurige geestelijke gezondheidszorg. Als je een functie in de zorg hebt gehad waarbij je geen directe zorg verleende, maar administratieve werkzaamheden verrichtte, kom je niet in aanmerking voor de UWV scholingsvoucher.

Een Scholingsvoucher is een tijdelijke subsidie. Je vraagt deze vergoeding aan als je een opleiding wilt volgen in de richting van een "Kansberoep", dit zijn beroepen waar de kans op werk gemiddeld of hoger is.

Kansberoepenlijst voor de UWV Scholingsvoucher: Kansberoepenlijst juli 2017

Inschrijven

De volgende trainingen staan gepland en hebben nog ruimte voor deelnemers:

 • donderdag 12 en 19 april en dinsdag 24 april 2018 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven

Startgarantie voor startdatum 12 april locatie Groningen: nog enkele plekken beschikbaar.

 • maandag 14 mei 2018, 28 mei 2018 en 11 juni 2018 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • donderdag 27 september 2018, 11 oktober 2018 en 1 november 2018 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • woensdag 5 december 2018, 19 december 2018 en 9  januari 2019 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven

Triple Plus beschikt over opleidingslocaties in o.a. Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Utrecht en Zwolle.

Vervolgopleidingen

 • MSP® Foundation, voor wie zijn kennis wil verbreden met een op PRINCE2 aansluitende programmamanagement methode
 • IPMA niveau C, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (voldoende ervaring is een vereiste)
 • IPMA niveau D, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (geen ervaringsvereiste)
 • Post-HBO Projectmanagement, voor wie zijn kennis en ervaring wil verbreden en verdiepen in projectmanagement door middel van een erkende Post-HBO opleiding in deeltijd (een lopend project als basis is een vereiste). Indien u geslaagd bent voor PRINCE2 Practitioner krijgt u vrijstellingen.

Liever op maat of in-company?

Triple Plus kan de training en het bijbehorende examen ook in-company, als maatwerk verzorgen. Vanaf 4 deelnemers is dat meestal voordeliger dan individueel inschrijven. Er worden dan tijdens de training praktijkvoorbeelden uit het eigen bedrijf/de organisatie gebruikt en ook kunnen er specifieke thema's en modules in vaardigheden en technieken worden toegevoegd. Wij maken graag een offerte!

Voor meer informatie over of het aanvragen van een offerte voor maatwerktrainingen en workshops: stuur een e-mail of bel 05 98 62 65 00. Of maak gebruik van de "Bel mij" button onder aan deze pagina, wij bellen dan terug.

 

Meld u aan voor de Triple Plus nieuwsbrief om automatisch op de hoogte gehouden te worden van nieuwe trainingsdata, nieuws en acties van Triple Plus of volg Triple Plus op LinkedInFacebook en Twitter.

 

PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

 

 

Wij werken o.a. voor

Buhrman
Essent
KPN
Brandweer
Sogeti
Rijksauditdienst
APM
Noorderlink
Gemeente Groningen
RDW
CBS
Gemeente Hof van Twente
Waterschap Noorderzijlvest
Politie Nederland
Provincie Fryslân
SNN
Ministerie van Defensie
Noorderpoort
Rabobank
UMCG
PostNL
Hanzehogeschool Groningen