PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) is één van de meest gevraagde en toegepaste Best Practices voor het managen van projecten. Deze internationaal erkende methode is gebaseerd op processen. De processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project, vanaf de voorbereiding tot en met het afsluiten van het project.

Triple Plus is een door Axelos/PeopleCert geaccrediteerde PRINCE2® organisatie. Alle Triple Plus docenten zijn zeer ervaren projectmanagers.

Triple Plus wordt door cursisten beoordeeld met het cijfer 8,7 op Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland.

PRINCE2 2017 Update

AXELOS, de eigenaar van PRINCE2, heeft PRINCE2 in 2017 vernieuwd onder de naam "PRINCE2 2017 Update". Een algemeen onderzoek over de vorige versie (PRINCE2 2009) wees uit dat deze versie niet altijd even toegankelijk was voor gebruikers. De update brengt hier verandering in door meer aandacht te geven aan de zeven kernprincipes van PRINCE2. Voor elk project, ongeacht de grootte of duur, moet aan deze principes voldaan worden.

De PRINCE2 methode blijft ongewijzigd, de 7 principes, 7 thema's en 7 processen blijven intact.

In de 2017 Update wordt meer uitleg gegeven over de thema’s, hoe deze met de principes samenwerken en het op maat maken van de methode voor een project. Bij de thema’s wordt ook uiteen gezet hoe projecten worden bijgewerkt en aangepast. Kortom, de gebruiksvriendelijkheid heeft een enorme boost gekregen.

Wanneer je een training in 2009-stijl hebt gevolgd, heb je geen andere methode geleerd dan bij de 2017 Update het geval is, maar elementen die niet tot de kern van de methode behoren zijn verwijderd, zoals configuratiemanagement.

Het PRINCE2 Foundation certificaat (was en) is onbeperkt geldig.

Animatie uitleg: PRINCE2 2017 Update

Doelgroep

De PRINCE2 Foundation training is voor iedereen die in projecten werkt of projecten wil leiden. De training is een must voor iedereen die het PRINCE2 Foundation examen wil halen. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een HBO-werk- en denkniveau hebben. Ervaring met projectmatig werken is een pre.

Doel

Na afloop van de training:

 • kent de cursist de begrippen van de PRINCE2 methodiek en weet hoe ze gehanteerd moeten worden;
 • kan de cursist een project sturen en bewaken binnen de kaders van een projectplan;
 • kan de cursist effectief en pro-actief deelnemen in een project dat is of wordt opgezet volgens de PRINCE2 methodiek;
 • kan de cursist (op de leslocatie) deelnemen aan het internationaal erkende examen voor het PRINCE2 Foundation certificaat.

Inhoud

Deze klassikale opleiding duurt 2 dagen inclusief examentraining. Het programma is praktijkgericht opgezet en wordt verzorgd door ervaren trainers met veel praktijkkennis van de PRINCE2-projectmanagementmethode. Tijdens de training wordt het behandelen van de theorie afgewisseld met diverse praktijkgerichte opdrachten, die zowel in groepsverband als individueel worden uitgewerkt. Op deze manier kan de opgedane theoretische kennis beter omgezet worden naar de eigen praktijksituatie.

De training leidt op tot het Foundation examenniveau, het internationale examen voor het PRINCE2 Foundation-certificaat. De nadruk van de training ligt op praktische toepassing van de PRINCE2 principes. Het officiële PRINCE2 Foundation certificaat heeft een wereldwijd erkende status.

Trainingsmateriaal

De cursist ontvangt op de eerste cursusdag het boek “Projectmanagement op basis van PRINCE2, editie 2017”, de Triple Plus PRINCE2 Referencecard, PRINCE2 hulpmiddelen en achtergrondmateriaal, een cursusmap met sheets, opgaven en uitwerkingen van een casus en actuele PRINCE2 Foundation proefexamens. Daarnaast krijgt de cursist onbeperkt toegang tot de Triple Plus online examen-oefenomgeving op PMScan.nl. Hiermee kan de basiskennis eenvoudig getoetst worden.

Het leren gebruiken en toepassen van de "projectkaart" bij projectmatige opdrachten en projecten is al jaren een hit en eyeopener in de trainingen en coachingsituaties van Triple Plus. De kaart daagt uit tot creativiteit, maar biedt ook inzicht en overzicht in de voor de opdracht of het project belangrijke besturingselementen. 

SUMMMIT - de digitale projectkaart is een co-creatie van o.a. Triple Plus en is een projectmanagement tool waarmee overzicht en inzicht wordt gecreëerd  in een project. Vanaf oriëntatie op de opdracht tot en met het opleveren van het eindresultaat. Geen beperkingen of voorschriften, maar eenvoud, flexibiliteit en gebruikersgemak staan voorop. Deelnemers aan de projectmanagement opleidingen van Triple Plus kunnen gedurende de opleiding gratis gebruik maken van SUMMMIT.

Examen

Aan het einde van cursusdag 2 kan examen worden gedaan, maar in overleg met de docent kan ook een later tijdstip afgesproken worden. Het PRINCE2 Foundation examen duurt 60 minuten, is een meerkeuzetoets van 60 vragen. Er zijn 33 punten nog om te slagen. 

Prijzen

De training kost € 895,00 per persoon, inclusief verblijfskosten (lunch, koffie/thee, etc.), boek, online examenvragen en cursusmap. Het examen kost  € 240,00 per examen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Inschrijven

De volgende PRINCE2 2017 Foundation trainingen staan gepland en hebben nog ruimte voor deelnemers:

 • maandag 9 en 16 december 2019 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • dinsdag 14 en 28 januari 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • woensdag 4 en 18 maart 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • woensdag 20 mei en 3 juni 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • vrijdag 5 en 19 juni 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • maandag 7 en 21 september 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • woensdag 4 en 18 november 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • vrijdag 4 en 18 december 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven

Triple Plus beschikt over opleidingslocaties in o.a. Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Utrecht en Zwolle.

Vervolgopleidingen

 • PRINCE2® Practitioner, voor wie zijn kennis wil verdiepen in het toepassen van PRINCE2
 • MSP® Foundation, voor wie zijn kennis wil verbreden met een op PRINCE2 aansluitende programmamanagement methode
 • IPMA niveau C, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (voldoende ervaring is een vereiste)
 • IPMA niveau Dvoor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (geen ervaringsvereiste)
 • Post-HBO Projectmanagement, voor wie zijn kennis en ervaring wil verbreden en verdiepen in projectmanagement door middel van een erkende Post-HBO opleiding in deeltijd (een lopend project als basis is een vereiste). Het certificaat PRINCE2 Foundation geeft vrijstelling voor de eerste module.

Liever op maat of in-company?

Triple Plus kan de training en het bijbehorende examen ook in-company, als maatwerk verzorgen. Vanaf 4 deelnemers is dat meestal voordeliger dan individueel inschrijven. Er worden dan tijdens de training praktijkvoorbeelden uit het eigen bedrijf/de organisatie gebruikt en ook kunnen er specifieke thema's en modules in vaardigheden en technieken worden toegevoegd. Wij maken graag een offerte!

Voor meer informatie over of het aanvragen van een offerte voor maatwerktrainingen en workshops: stuur een e-mail of bel 05 98 62 65 00. Of gebruik maken de "Bel mij" button hieronder, wij bellen dan terug.

 

PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

 

Meld u aan voor de Triple Plus nieuwsbrief om automatisch op de hoogte gehouden te worden van nieuwe trainingsdata, nieuws en acties van Triple Plus of volg Triple Plus op LinkedInFacebook en Twitter.

Wij werken o.a. voor

Buhrman
Essent
KPN
Brandweer
Sogeti
Rijksauditdienst
APM
Noorderlink
Gemeente Groningen
RDW
CBS
Gemeente Hof van Twente
Waterschap Noorderzijlvest
Politie Nederland
Provincie Fryslân
SNN
Ministerie van Defensie
Noorderpoort
Rabobank
UMCG
PostNL
Hanzehogeschool Groningen