PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) is één van de meest gevraagde en toegepaste Best Practices voor het managen van projecten. Deze internationaal erkende methode is gebaseerd op processen. De processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project, vanaf de voorbereiding tot en met het afsluiten van het project.

PRINCE2 Fasttrack is een krachtige combinatie van een PRINCE2 Foundation, PRINCE2 Practitioner en een examentraining in één.

Triple Plus is een door Axelos/PeopleCert geaccrediteerde PRINCE2® organisatie. Alle Triple Plus docenten zijn zeer ervaren projectmanagers.

Triple Plus wordt beoordeeld met het cijfer 8,7 op Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland.

PRINCE2 2017 Update

AXELOS, de eigenaar van PRINCE2, heeft PRINCE2 in 2017 vernieuwd onder de naam "PRINCE2 2017 Update". Een algemeen onderzoek over de vorige versie (PRINCE2 2009) wees uit dat deze versie niet altijd even toegankelijk was voor gebruikers. De update brengt hier verandering in door meer aandacht te geven aan de zeven kernprincipes van PRINCE2. Voor elk project, ongeacht de grootte of duur, moet aan deze principes voldaan worden.

De PRINCE2 methode blijft ongewijzigd, de 7 principes, 7 thema's en 7 processen blijven intact.

In de 2017 Update wordt meer uitleg gegeven over de thema’s, hoe deze met de principes samenwerken en het op maat maken van de methode voor een project. Bij de thema’s wordt ook uiteen gezet hoe projecten worden bijgewerkt en aangepast. Kortom, de gebruiksvriendelijkheid heeft een enorme boost gekregen.

Wanneer je een training in 2009-stijl hebt gevolgd, heb je geen andere methode geleerd dan bij de 2017 Update het geval is, maar elementen die niet tot de kern van de methode behoren zijn verwijderd, zoals configuratiemanagement.

Animatie uitleg: PRINCE2 2017 Update

Doelgroep

Elke (toekomstige) projectleider of projectmanager die behoefte heeft aan een verdieping van kennis over de PRINCE2 methodiek, die rekening houdt met de continu veranderende omstandigheden rondom projecten. Degene die zich wil voorbereiden op het PRINCE2 Practitioner examen en bereid is om dit in een intensief traject te doen, maar nog niet in het bezit is van het PRINCE2 Foundation certificaat (dat is een vereiste om Practitioner examen te mogen doen).

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een HBO-werk- en denkniveau hebben. Ervaring met projectmatig werken is een pre. Een Fasttrack training is korter, sneller en voordeliger dan een aparte Foundation en Practitioner training.

Doel

Na afloop van de training:

 • kent de cursist de begrippen van de PRINCE2 methodiek en weet u hoe u ze moet hanteren;
 • kan de cursist met succes projecten initiëren, plannen, monitoren en bijsturen;
 • kan de cursist principes, processen, en thema’s volgens de PRINCE2-methodiek toepassen;
 • kan de cursist een project plaatsen in een continu veranderende omgeving en de veranderingen zichtbaar maken en beheersen;
 • kan de cursist risico’s onderkennen en beheersen;
 • kan de cursist effectief communiceren binnen een project;
 • is de cursist in staat om goede afspraken te maken met de opdrachtgever van een project;
 • is de cursist in staat (op de leslocatie) het internationaal erkende examen voor het PRINCE2 Foundation en het Practitioner certificaat met goed gevolg af te leggen.

Inhoud

Deze klassikale opleiding duurt 4 dagen inclusief examentraining en is volledig gericht op het toepassen van de PRINCE2 methodiek in de praktijk. Tijdens de training wordt het behandelen van de theorie afgewisseld met diverse praktijkgerichte opdrachten, die zowel in groepsverband als individueel worden uitgewerkt. Op deze manier kan de opgedane theoretische kennis beter omgezet worden naar de eigen praktijksituatie.Het programma leidt op tot de internationale examens voor het PRINCE2 Foundation en Practitioner certificaat.

Trainingsmateriaal

De cursist ontvangt op de eerste cursusdag de boeken “Projectmanagement op basis van PRINCE2 - editie 2017” en de officiële PRINCE2 manual “Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2 2017”, de Triple Plus PRINCE2 Referencecard, PRINCE2 hulpmiddelen en achtergrondmateriaal, een cursusmap met sheets, opgaven en uitwerkingen van een casus en actuele Foundation en Practitioner proefexamens.

Daarnaast onbeperkt toegang tot de Triple Plus online examenvragen oefenomgeving op PMScan.nl. Hiermee kunt de basiskennis eenvoudig getoetst worden.

In juli 2018 wordt de Nederlandse versie van de officiële PRINCE2 2017 Update manual “Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2” verwacht. De Practitioner trainingen van Triple Plus vanaf september 2018 zijn op dit boek gebaseerd. 

Het leren gebruiken en toepassen van de "projectkaart" bij projectmatige opdrachten en projecten is al jaren een hit en eyeopener in de trainingen en coachingsituaties van Triple Plus. De kaart daagt uit tot creativiteit, maar biedt ook inzicht en overzicht in de voor de opdracht of het project belangrijke besturingselementen. 

SUMMMIT - de digitale projectkaart is een co-creatie van o.a. Triple Plus en is een projectmanagement tool waarmee overzicht en inzicht wordt gecreëerd  in een project. Vanaf oriëntatie op de opdracht tot en met het opleveren van het eindresultaat. Geen beperkingen of voorschriften, maar eenvoud, flexibiliteit en gebruikersgemak staan voorop. Deelnemers aan de projectmanagement opleidingen van Triple Plus kunnen gedurende de opleiding gratis gebruik maken van SUMMMIT.

Prijzen

De training kost € 1.795,00 per persoon, inclusief verblijfskosten (lunch, koffie/thee, etc.), boeken, online examenvragen en cursusmap. Het PRINCE2 Foundation examen kost € 240,00 per examen, dit examen dient behaald te worden voordat het PRINCE2 Practitioner examen afgelegd kan worden. Het PRINCE2 Practitioner examen kost € 360,00 per examen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Inschrijven

De volgende trainingen staan gepland en hebben nog ruimte voor deelnemers:

 • dinsdag 14 en 28 januari 2020, 11 februari en 25 februari 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • woensdag 4 en 18 maart 2020, 1 en 15 april 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • woensdag 20 mei, 3 en 17 juni en 1 juli 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • maandag 7 en 21 september, 5 en 19 oktober 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • woensdag 4 en 18 november, 2 en 16 december 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven

Triple Plus beschikt over opleidingslocaties in o.a. Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Utrecht en Zwolle.

Vervolgopleidingen

 • MSP® Foundation, voor wie zijn kennis wil verbreden met een op PRINCE2 aansluitende programmamanagement methode
 • IPMA niveau C, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (voldoende ervaring is een vereiste)
 • IPMA niveau D, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (geen ervaringsvereiste)
 • Post-HBO Projectmanagement, voor wie zijn kennis en ervaring wil verbreden en verdiepen in projectmanagement door middel van een erkende Post-HBO opleiding in deeltijd (een lopend project als basis is een vereiste). Indien u geslaagd bent voor PRINCE2 Practitioner krijgt u vrijstellingen.

Liever op maat of in-company?

Triple Plus kan de training en het bijbehorende examen ook in-company, als maatwerk verzorgen. Vanaf 4 deelnemers is dat meestal voordeliger dan individueel inschrijven. Er worden dan tijdens de training praktijkvoorbeelden uit het eigen bedrijf/de organisatie gebruikt en ook kunnen er specifieke thema's en modules in vaardigheden en technieken worden toegevoegd. Wij maken graag een offerte!

Voor meer informatie over of het aanvragen van een offerte voor maatwerktrainingen en workshops: stuur een e-mail of bel 05 98 62 65 00. Of gebruik maken de "Bel mij" button hieronder, wij bellen dan terug.

 

Meld u aan voor de Triple Plus nieuwsbrief om automatisch op de hoogte gehouden te worden van nieuwe trainingsdata, nieuws en acties van Triple Plus of volg Triple Plus op LinkedInFacebook en Twitter.

 

PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Wij werken o.a. voor

Buhrman
Essent
KPN
Brandweer
Sogeti
Rijksauditdienst
APM
Noorderlink
Gemeente Groningen
RDW
CBS
Gemeente Hof van Twente
Waterschap Noorderzijlvest
Politie Nederland
Provincie Fryslân
SNN
Ministerie van Defensie
Noorderpoort
Rabobank
UMCG
PostNL
Hanzehogeschool Groningen