PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) is één van de meest gevraagde en toegepaste Best Practices voor het managen van projecten. Deze internationaal erkende methode is gebaseerd op processen. De processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project, vanaf de voorbereiding tot en met het afsluiten van het project.

PRINCE2 Fasttrack is een krachtige combinatie van een PRINCE2 Foundation, PRINCE2 Practitioner en een examentraining in één.

Triple Plus is een door Axelos/PeopleCert geaccrediteerde PRINCE2® organisatie. Alle Triple Plus docenten zijn zeer ervaren projectmanagers.

Tot nu toe is 100% van álle Fasttrack cursisten in 1 keer geslaagd voor zowel het PRINCE2 Foundation als het Practitioner examen!

Triple Plus wordt beoordeeld met het cijfer 8,6 op Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland.

Doelgroep

Elke (toekomstige) projectleider of projectmanager die behoefte heeft aan een verdieping van kennis over de PRINCE2 methodiek, die rekening houdt met de continu veranderende omstandigheden rondom projecten. Degene die zich wil voorbereiden op het PRINCE2 Practitioner examen en bereid is om dit in een intensief traject te doen, maar nog niet in het bezit is van het PRINCE2 Foundation certificaat (dat is een vereiste om Practitioner examen te mogen doen).

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een HBO-werk- en denkniveau hebben. Ervaring met projectmatig werken is een pre. Een Fasttrack training is korter, sneller en voordeliger dan een aparte Foundation en Practitioner training.

Doel

Na afloop van de training:

 • kent de cursist de begrippen van de PRINCE2 methodiek en weet u hoe u ze moet hanteren;
 • kan de cursist met succes projecten initiëren, plannen, monitoren en bijsturen;
 • kan de cursist principes, processen, en thema’s volgens de PRINCE2-methodiek toepassen;
 • kan de cursist een project plaatsen in een continu veranderende omgeving en de veranderingen zichtbaar maken en beheersen;
 • kan de cursist risico’s onderkennen en beheersen;
 • kan de cursist effectief communiceren binnen een project;
 • is de cursist in staat om goede afspraken te maken met de opdrachtgever van een project;
 • is de cursist in staat (op de leslocatie) het internationaal erkende examen voor het PRINCE2 Foundation en het Practitioner certificaat met goed gevolg af te leggen.

Inhoud

Deze klassikale opleiding duurt 4 dagen inclusief examentraining en is volledig gericht op het toepassen van de PRINCE2 methodiek in de praktijk. Tijdens de training wordt het behandelen van de theorie afgewisseld met diverse praktijkgerichte opdrachten, die zowel in groepsverband als individueel worden uitgewerkt. Op deze manier kan de opgedane theoretische kennis beter omgezet worden naar de eigen praktijksituatie.Het programma leidt op tot de internationale examens voor het PRINCE2 Foundation en Practitioner certificaat.

Trainingsmateriaal

De cursist ontvangt op de eerste cursusdag de boeken “Projectmanagement op basis van PRINCE2” en de officiële PRINCE2 manual “Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2”, de Triple Plus PRINCE2 Referencecard, PRINCE2 hulpmiddelen en achtergrondmateriaal, een cursusmap met sheets, opgaven en uitwerkingen van een casus en actuele Foundation en Practitioner proefexamens.

Daarnaast onbeperkt toegang tot de Triple Plus online examenvragen oefenomgeving op PMScan.nl. Hiermee kunt de basiskennis eenvoudig getoetst worden.

Prijzen

De training kost € 1.795,00 per persoon, inclusief verblijfskosten (lunch, koffie/thee, etc.), boeken, online examenvragen en cursusmap. Het PRINCE2 Foundation examen kost € 240,00 per examen, dit examen dient behaald te worden voordat het PRINCE2 Practitioner examen afgelegd kan worden. Het PRINCE2 Practitioner examen kost € 360,00 per examen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Van de opleiding en de examens kan, als je aan alle voorwaarden voldoet, € 2.500,00 betaald worden met de UWV Scholingsvoucher als:
* je een zorgberoep in de langdurige zorg hebt of als
* je een zorgberoep in de langdurige zorg hebt gehad en vanuit die baan een WW-uitkering of IOW-uitkering ontvangt.

Als je zorg verleent aan mensen die langdurig van zorg afhankelijk zijn, werk je in de langdurige zorg. Dit kan zowel in een instelling als in de thuiszorg zijn. Denk hierbij aan ouderenzorg, gehandicaptenzorg en langdurige geestelijke gezondheidszorg. Als je een functie in de zorg hebt gehad waarbij je geen directe zorg verleende, maar administratieve werkzaamheden verrichtte, kom je niet in aanmerking voor de UWV scholingsvoucher.

Een Scholingsvoucher is een tijdelijke subsidie. Je vraagt deze vergoeding aan als je een opleiding wilt volgen in de richting van een "Kansberoep", dit zijn beroepen waar de kans op werk gemiddeld of hoger is.

Sinds 18 juli 2017 is er een NIEUWE Kansberoepenlijst voor de UWV Scholingsvoucher: Kansberoepenlijst juli 2017

Inschrijven

De volgende trainingen staan gepland en hebben nog ruimte voor deelnemers:

 • dinsdag 6 maart, donderdag 12 en 19 april en dinsdag 24 april 2018: inschrijven niet meer mogelijk
 • donderdag 24 mei, 7 en 21 juni en 5 juli 2018 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • woensdag 19 september, 3, 17 en 31 oktober 2018 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • maandag 5 en 19 november en 5 en 17 december 2018 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven

Triple Plus beschikt over opleidingslocaties in o.a. Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Utrecht en Zwolle.

Vervolgopleidingen

 • MSP® Foundation, voor wie zijn kennis wil verbreden met een op PRINCE2 aansluitende programmamanagement methode
 • IPMA niveau C, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (voldoende ervaring is een vereiste)
 • IPMA niveau D, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (geen ervaringsvereiste)
 • Post-HBO Projectmanagement, voor wie zijn kennis en ervaring wil verbreden en verdiepen in projectmanagement door middel van een erkende Post-HBO opleiding in deeltijd (een lopend project als basis is een vereiste). Indien u geslaagd bent voor PRINCE2 Practitioner krijgt u vrijstellingen.

Liever op maat of in-company?

Triple Plus kan de training en het bijbehorende examen ook in-company, als maatwerk verzorgen. Vanaf 4 deelnemers is dat meestal voordeliger dan individueel inschrijven. Er worden dan tijdens de training praktijkvoorbeelden uit het eigen bedrijf/de organisatie gebruikt en ook kunnen er specifieke thema's en modules in vaardigheden en technieken worden toegevoegd. Wij maken graag een offerte!

Voor meer informatie over of het aanvragen van een offerte voor maatwerktrainingen en workshops: stuur een e-mail of bel 05 98 62 65 00. Of gebruik maken de "Bel mij" button hieronder, wij bellen dan terug.

 

Meld u aan voor de Triple Plus nieuwsbrief om automatisch op de hoogte gehouden te worden van nieuwe trainingsdata, nieuws en acties van Triple Plus of volg Triple Plus op LinkedInFacebook en Twitter.

 

PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Wij werken o.a. voor

Buhrman
Essent
KPN
Brandweer
Sogeti
Rijksauditdienst
APM
Noorderlink
Gemeente Groningen
RDW
CBS
Gemeente Hof van Twente
Waterschap Noorderzijlvest
Politie Nederland
Provincie Fryslân
SNN
Ministerie van Defensie
Noorderpoort
Rabobank
UMCG
PostNL
Hanzehogeschool Groningen