Het Nederlands Instituut voor Marketing is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing, communicatie en sales. NIMA ondersteunt professionals binnen die vakgebieden gedurende hun carrière op het terrein van kennis, professionele vaardigheden, biedt contactmomenten en inspiratie. NIMA geeft met examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Het doel van NIMA is om voor iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

Triple Plus is een door NIMA erkende Education Partner. Alle Triple Plus docenten zijn zeer ervaren praktijkmensen die op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied.

Triple Plus wordt door cursisten beoordeeld met het cijfer 8,6 op Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland. 

Doelgroep

NIMA-A sales is bedoeld voor de startende verkoopmedewerker die zich wil specialiseren in het vak of voor diegene die zich binnen haar eigen vakgebied wil verbreden met kennis van sales, zoals: beleidsfunctionarissen, kwaliteitsfunctionarissen, projectmanagers en -medewerkers, officemanagers, zzp-ers en stafmedewerkers.

Deelnemers zijn ook medewerkers die zich vanuit hun discipline zoals techniek, zorg, onderwijs, bedrijfskunde, HRM, financiën, facilitair, willen bijscholen/ontwikkelen in marketing om een volgende stap te kunnen maken of om hun functie te verbreden.

Er is geen specifieke vooropleiding nodig, instromen kan met MBO+, HBO of WO .

Doel

Na afloop van de training:

  • kent de deelnemer de relevante begrippen van sales en weet hoe ze gehanteerd moeten worden;
  • kan de deelnemer deze begrippen toepassen in een organisatorische context;
  • kan de deelnemer vanuit de nieuw opgedane kennis sturen en beïnvloeden;
  • kan de deelnemer succesvol deelnemen aan het NIMA A sales examen (EFQ niveau 4, vergelijkbaar met HBO propedeuse).

Het NIMA Sales A diploma biedt een universele verkoopvaardigheid. Er kan in elke branche op operationeel verkoopniveau gewerkt worden.

Inhoud

Deze klassikale opleiding duurt 16 weken. De bijeenkomst per week duurt drie uur. Ergens rond week 5 en week 10 komt er een gastdocent langs en duurt de bijeenkomst vier uur. We proberen tevens in een extra bijeenkomst een bedrijfsbezoek te plannen. De weken 12, 13 en 14 staan in het teken van examentraining. In week 15 wordt de doelstelling van de persoonlijke ontwikkelingslijn en de door de deelnemer gemaakte praktijkopdracht gepresenteerd. Richtlijn voor de studiebelasting is ca. 10 uur per week. Bij een voldoende wordt die vermeld op de bijlage van het diploma.

De opleiding leidt op tot het NIMA A sales examenniveau. Naast de inhoudelijke leerlijn hebben ook de persoonlijke ontwikkelingslijn en praktijkleerlijn een nadrukkelijke plaats in het programma. Het NIMA A diploma heeft een erkende status.

Trainingsmateriaal

De deelnemer ontvangt op de eerste cursusdag de cursusmaterialen, deze bestaan o.a. uit het boek “Basisboek Sales - Van der Werf", " Commerciële calculaties 1 - Smal", divers casemateriaal afkomstig van NIMA examens en een cursusmap met sheets.

Examen

Het examen wordt afgenomen door NIMA en valt onder de verantwoordelijkheid van NIMA. Indien mogelijk wordt het examen afgenomen in Groningen. Het examengeld wordt door de kandidaat zelf aan NIMA voldaan. Actuele informatie over en prijzen van het examen: NIMA A Sales examen.

Het NIMA A Sales examen bestaat uit een online (NIMA A1 Sales) en een mondeling (NIMA A2 Sales) deel. Het NIMA A Sales diploma is een geschikte opstap naar NIMA B Sales.

Prijzen

De opleiding kost € 1.795,00 per persoon, inclusief verblijfskosten (koffie/thee, etc.), boeken en cursusmap. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

De opleiding kan, als aan alle voorwaarden wordt voldaan, volledig betaald worden met de UWV Scholingsvoucher van € 2.500,00 als:
* u een zorgberoep in de langdurige zorg heeft of als
* u een zorgberoep in de langdurige zorg heeft gehad en vanuit die baan een WW-uitkering of IOW-uitkering ontvangt.

Als u zorg verleent aan mensen die langdurig van zorg afhankelijk zijn, werkt u in de langdurige zorg. Dit kan zowel in een instelling als in de thuiszorg zijn. Denk hierbij aan ouderenzorg, gehandicaptenzorg en langdurige geestelijke gezondheidszorg. Als u een functie in de zorg heeft gehad waarbij u geen directe zorg verleende, maar administratieve werkzaamheden verrichtte, komt u niet in aanmerking voor de UWV scholingsvoucher.

Een Scholingsvoucher is een tijdelijke subsidie. U vraagt deze vergoeding aan als u een opleiding wilt volgen in de richting van een "Kansberoep", dit zijn beroepen waar de kans op werk gemiddeld of hoger is.

Sinds 18 juli 2017 is er een NIEUWE Kansberoepenlijst voor de UWV Scholingsvoucher: Kansberoepenlijst juli 2017

Brochure

De algemene NIMA informatie kunt u hier dowloaden: BROCHURE

Inschrijven

De opleiding duurt 16 avonden van 18.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in Groningen, op de laatste avond vinden oefengesprekken plaats. De opleiding wordt verzorgd door docent Hans Sips (foto). De volgende opleiding start op 5 maart 2018: inschrijven.

De cursusdagen zijn:

1.

 maandag 

     5-3-2018

2.

 maandag

  12-3-2018

3.

 maandag

  19-3-2018

4.

 maandag

  26-3-2018

5.

 maandag

     9-4-2018

6.

 maandag

  16-4-2018

7.

 maandag

  23-4-2018

8.

 maandag

     7-5-2018

9.

 maandag

  14-5-2018

Na 9 lessen is de NIMA Sales A1 module afgerond en kan voor dit gedeelte examen worden gedaan. Dit (online) examen duurt 2 uur. Met vijfenveertig gesloten vragen worden theoretische kennis, inzicht en rekenvaardigheden getoetst. Meer informatie over het examen: NIMA A Sales examen

Vervolgens start de NIMA Sales A2 module:

10.

maandag

   28-5-2018

11.

maandag

      4-6-2018

12.

maandag

   11-6-2018

13.

maandag

   18-6-2018

14.

maandag

   25-6-2018

15.

maandag

      2-7-2018

16.

maandag

      9-7-2018

Vervolgens kan de NIMA A2 Sales module afgerond worden met het mondeling examen van in totaal 60 minuten. De kandidaat wordt geacht een gestructureerd behoeftegericht verkoopgesprek te voeren naar aanleiding van opgelegde gegevens in een case. Meer informatie over het examen: NIMA A Sales examen

Liever op maat of in-company?

Triple Plus kan de training ook in-company, als maatwerk verzorgen. Vanaf 4 deelnemers is dat meestal voordeliger dan individueel inschrijven. Er worden dan tijdens de training praktijkvoorbeelden uit het eigen bedrijf/de organisatie gebruikt en ook kunnen er specifieke thema's en modules in vaardigheden en technieken worden toegevoegd. Wij maken graag een offerte!

Voor meer informatie over of het aanvragen van een offerte voor maatwerktrainingen en workshops: stuur een e-mail of bel 05 98 62 65 00. Of gebruik maken de "Bel mij" button hieronder, wij bellen dan terug.

 

Meld u aan voor de Triple Plus Nieuwsbrief om automatisch op de hoogte gehouden te worden van nieuwe trainingsdata, nieuws en acties van Triple Plus of volg Triple Plus op LinkedInFacebook en Twitter.

Wij werken o.a. voor

Buhrman
Essent
KPN
Brandweer
Sogeti
Rijksauditdienst
APM
Noorderlink
Gemeente Groningen
RDW
CBS
Gemeente Hof van Twente
Waterschap Noorderzijlvest
Politie Nederland
Provincie Fryslân
SNN
Ministerie van Defensie
Noorderpoort
Rabobank
UMCG
PostNL
Hanzehogeschool Groningen