Het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing, communicatie en sales. NIMA ondersteunt professionals binnen die vakgebieden gedurende hun carrière op het terrein van kennis, professionele vaardigheden, biedt contactmomenten en inspiratie.

NIMA geeft met examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Het doel van NIMA is om voor iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

Triple Plus is een door NIMA erkende Education Partner. Alle Triple Plus docenten zijn zeer ervaren praktijkmensen die op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen van hun vakgebied.

Triple Plus wordt door cursisten beoordeeld met het cijfer 8,6 op Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland. 

Doelgroep

NIMA-A marketing is bedoeld voor de startende marketing medewerker die zich wil specialiseren in het vak of voor diegene die zich binnen haar eigen vakgebied wil verbreden met kennis van marketing, zoals: beleidsfunctionarissen, kwaliteitsfunctionarissen, projectmanagers en -medewerkers, officemanagers, zzp-ers en stafmedewerkers.

Deelnemers zijn ook medewerkers die zich vanuit hun discipline zoals techniek, zorg, onderwijs, bedrijfskunde, HRM, financiën, facilitair, willen bijscholen/ontwikkelen in marketing om een volgende stap te kunnen maken of om hun functie te verbreden.

Er is geen specifieke vooropleiding nodig, instromen kan met MBO+, HBO of WO .

Doel

Na afloop van de training:

  • kent de deelnemer de relevante begrippen van marketing en weet hoe ze gehanteerd moeten worden;
  • kan de deelnemer deze begrippen toepassen in een organisatorische context;
  • kan de deelnemer vanuit de nieuw opgedane kennis sturen en beïnvloeden;
  • kan de deelnemer succesvol deelnemen aan het NIMA-A marketing examen (EFQ niveau 4, vergelijkbaar met HBO propedeuse).

Inhoud

Deze klassikale opleiding duurt 15 weken. De bijeenkomst per week duurt drie uur. Rond week 5 en rond week 10 komt een gastdocent voorafgaand aan de les en duurt de bijeenkomst vijf uur. Tevens wordt een bedrijfsbezoek gepland, ook vooraf aan een les. De weken 12, 13 en 14 staan in het teken van examentraining. In week 15 wordt de doelstelling van de persoonlijke ontwikkelingslijn en de door de deelnemer gemaakte praktijkopdracht gepresenteerd. Richtlijn voor de studiebelasting is ca. 10 uur per week. 

De opleiding leidt op tot het NIMA-A marketing examenniveau. Naast de inhoudelijke leerlijn hebben ook de persoonlijke ontwikkeling leerlijn en praktijk leerlijn een nadrukkelijke plaats in het programma.

Trainingsmateriaal

De deelnemer ontvangt op de eerste cursusdag de cursusmaterialen. Deze bestaan o.a. uit de boeken “Marketing Kernstof A - Smal, Tak e.a.", "Basisboek Online Marketing -Visser & Sikkenga”, "Commerciële Calculaties", divers casemateriaal afkomstig van NIMA examens en een cursusmap met sheets.

Examen

Het NIMA-A examen is volledig schriftelijk en bestaat uit twee delen, een multiple choice deel (A1) en een casedeel met open vragen (A2) en duurt een hele dag (A1 's ochtends en A2 's middags). Op beide delen moet een voldoende worden gehaald om het diploma te krijgen. De examendatum wordt in overleg met de cursusgroep gepland en vindt plaats op de leslocatie in Groningen.

Het examen valt onder de verantwoordelijkheid van NIMA, wordt afgenomen door een examinator van NIMA en wordt rechtstreeks door NIMA aan de examenkandidaat gefactureerd. Voor actuele prijzen zie de website van NIMA.

De student met het hoogste gemiddelde in de 3 leerlijnen ontvangt de NIMA 3.0 AWARD, met eervolle vermelding op de website.

Prijzen

De opleiding kost € 1.795,00 per persoon, inclusief koffie en thee, boeken en cursusmap, exclusief btw.

De opleiding kan, als aan alle voorwaarden wordt voldaan, volledig betaald worden met de UWV Scholingsvoucher van € 2.500,00 als:
* u een zorgberoep in de langdurige zorg heeft of als
* u een zorgberoep in de langdurige zorg heeft gehad en vanuit die baan een WW-uitkering of IOW-uitkering ontvangt.

Als u zorg verleent aan mensen die langdurig van zorg afhankelijk zijn, werkt u in de langdurige zorg. Dit kan zowel in een instelling als in de thuiszorg zijn. Denk hierbij aan ouderenzorg, gehandicaptenzorg en langdurige geestelijke gezondheidszorg. Als u een functie in de zorg heeft gehad waarbij u geen directe zorg verleende, maar administratieve werkzaamheden verrichtte, komt u niet in aanmerking voor de UWV scholingsvoucher.

Een Scholingsvoucher is een tijdelijke subsidie. U vraagt deze vergoeding aan als u een opleiding wilt volgen in de richting van een "Kansberoep", dit zijn beroepen waar de kans op werk gemiddeld of hoger is.

Sinds 18 juli 2017 is er een NIEUWE Kansberoepenlijst voor de UWV Scholingsvoucher: Kansberoepenlijst juli 2017

Brochure

De algemene NIMA informatie kunt u hier dowloaden: BROCHURE

Inschrijven

De opleiding duurt 15 avonden van 18.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in Groningen. De training wordt verzorgd door docent Koop Boer (foto) en de eerstvolgende opleiding start op 21 september 2017: inschrijven.

De cursusdagen zijn:

       Dag:

 

 

            1

dinsdag

      6-3-2018

            2

dinsdag

   13-3-2018

            3

dinsdag

   20-3-2018

            4

dinsdag

   27-3-2018

            5

dinsdag

      3-4-2018

            6

dinsdag

   10-4-2018

            7

dinsdag

   17-4-2018

            8

dinsdag

   24-4-2018

            9

dinsdag

      8-5-2018

         10

dinsdag

   15-5-2018

         11

dinsdag

   22-5-2018

         12

dinsdag

   29-5-2018

         13

dinsdag

      5-6-2018

         14

dinsdag

   12-6-2018

         15

dinsdag

   19-6-2018 

Vervolg

Het vervolg op NIMA A Marketing is NIMA B, ook te volgen bij Triple Plus in Groningen.

Liever op maat of in-company?

Triple Plus kan de training ook in-company, als maatwerk verzorgen. Vanaf 4 deelnemers is dat meestal voordeliger dan individueel inschrijven. Er worden dan tijdens de training praktijkvoorbeelden uit het eigen bedrijf/de organisatie gebruikt en ook kunnen er specifieke thema's en modules in vaardigheden en technieken worden toegevoegd. Wij maken graag een offerte!

Voor meer informatie over of het aanvragen van een offerte voor maatwerktrainingen en workshops: stuur een e-mail of bel 05 98 62 65 00. Of gebruik maken de "Bel mij" button hieronder, wij bellen dan terug.

 

Meld u aan voor de Triple Plus Nieuwsbrief om automatisch op de hoogte gehouden te worden van nieuwe trainingsdata, nieuws en acties van Triple Plus of volg Triple Plus op LinkedInFacebook en Twitter.

Wij werken o.a. voor

Buhrman
Essent
KPN
Brandweer
Sogeti
Rijksauditdienst
APM
Noorderlink
Gemeente Groningen
RDW
CBS
Gemeente Hof van Twente
Waterschap Noorderzijlvest
Politie Nederland
Provincie Fryslân
SNN
Ministerie van Defensie
Noorderpoort
Rabobank
UMCG
PostNL
Hanzehogeschool Groningen