Managing Successful Programmes (MSP®) is een programmamanagementmethode die helpt om complexe verandertrajecten succesvol door te voeren en wordt wereldwijd door veel organisaties en bedrijven gebruikt.

Programmamanagement speelt, anders dan sterk resultaatgerichte projectmanagementmethodieken, in op de pragmatische vertaling van strategische veranderingen naar acties. Met MSP kunt u een visie voor het programma definiëren, het programma vormgeven en beheersen.

De besturing van programma's volgens MSP (Editie 2011) sluit naadloos aan op de besturing van projecten volgens PRINCE2®. 

Triple Plus is een door Axelos/PeopleCert geaccrediteerde MSP opleidingsorganisatie (Accredited Training Organisation). Dit houdt in dat zowel de docenten als het cursusmateriaal op kennis en kwaliteit zijn doorgelicht. Alle Triple Plus docenten zijn zeer ervaren projectmanagers.

Tot nu toe is 100% van álle MSP Practitioner cursisten in 1 keer geslaagd voor het MSP Practitioner examen!

Triple Plus wordt beoordeeld met het cijfer 8,7op Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland.

Doelgroep

Degene die zich wil voorbereiden op het MSP Practitioner examen en bereid is om dit in een intensief traject te doen. Voorwaarde voor deelname aan de training is dat de cursist in het bezit is van het MSP Foundation certificaat. De opleiding biedt verdieping en verbreding in het managen van programma’s door de toepassing van MSP en sluit af met het officiële examen MSP Practitioner. Met het behalen van het certificaat wordt aangetoond dat de gecertificeerde de theorie en principes van MSP diepgaand begrijpt en kan toepassen. Voor hen die een actieve rol in een programma gaan vervullen is dit de overstap van het kennen van de theorie naar het daadwerkelijk toepassen ervan. 

Doel

Na afloop van de training:

 • kan de cursist de principes, thema’s en processen van MSP onderscheiden en benoemen;
 • kan de cursists de belangrijkste principes van MSP toepassen in de dagelijkse praktijk;
 • kan de cursist strategische veranderingen in een organisatie realiseren;
 • is de cursist op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen programmamanagement;
 • is de cursist in staat succesvol deel te nemen aan het MSP Practitioner examen.

Inhoud

Deze klassikale opleiding duurt 2 dagen inclusief examentraining. Het programma is praktijkgericht opgezet en wordt verzorgd door ervaren trainers met veel praktijkkennis van de MSP methode. Tijdens de training wordt het behandelen van de theorie (de methodiek, de onderlinge samenhang en de verschillen met projectmanagement) afgewisseld met diverse praktijkgerichte opdrachten, die de cursist zowel in groepsverband als individueel uitwerkt. Op deze manier kan de opgedane theoretische kennis beter omgezet worden naar de eigen praktijksituatie.

De training brengt de cursist op examenniveau, het internationale examen voor het MSP Practitioner-certificaat. De Practitioner-kwalificatie toont aan dat de gecertificeerde voldoende kennis van en inzicht heeft in de MSP richtlijnen om op te kunnen treden als een geïnformeerd lid van een programma managementteam. Dit niveau is ook vereist voor programmamanagement-professionals die doorgaan naar de Advanced Practitioner-kwalificatie, en degenen die in de toekomst programmamanagement-professionals willen worden.

Trainingsmateriaal

De cursist ontvangt op de eerste cursusdag het boek “Managing Successful Programmes – 2011 Edition” (Engelstalig) en een cursusmap met sheets, opgaven en uitwerkingen van een casus en proefexamens.

Examen

Tijdens de training wordt een examentijdstip afgesproken met de docent.

Het examen duurt 2,5 uur en is een multiple choice-examen. Het bestaat uit 8 vragen met een scenario en bijlagen. Bij het examen mag het boek “Managing Successful Programmes – Editie 2011” gebruikt worden. Elke vraag bestaat uit meerdere sub vragen. Voor elk van de 8 vragen kunnen 10 punten behaald worden. 40 punten zijn voldoende om te slagen (van de 80 beschikbare punten).

Prijzen

De training kost € 1.195,00 per persoon, inclusief inclusief verblijfskosten (lunch, koffie/thee, etc.), boek en cursusmap. De kosten voor het examen bedragen € 360,00 per examen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Inschrijven

De volgende trainingen staan gepland en hebben nog ruimte voor deelnemers:

 • vrijdag 24 januari 2020 + 7 februari 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • maandag 6 april 2020 + 20 april 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • vrijdag 19 juni 2020 + 3 juli 2020 van 9:00-16.:30 uur, alle locaties, inschrijven
 • maandag 26 oktober 2020 + 9 november 2020 van 9:00-16:30 uur, alle locaties, inschrijven

Triple Plus beschikt over opleidingslocaties in o.a. Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Utrecht en Zwolle. Geef bij het inschrijven de voorkeurslocatie aan.

Vervolgopleidingen

 • IPMA niveau B, voor wie zijn kennis wil verbreden en verdiepen in projectmanagementcompetenties (voldoende ervaring in complexe projecten is een vereiste!)
 • Post-HBO Projectmanagement, voor wie zijn kennis en ervaring wil verbreden en verdiepen in projectmanagement door middel van een erkende Post-HBO opleiding in deeltijd (een lopend project als basis is een vereiste).

Liever op maat of in-company?

Triple Plus kan de training en het bijbehorende examen ook in-company, als maatwerk verzorgen. Vanaf 4 deelnemers is dat meestal voordeliger dan individueel inschrijven. Er worden dan tijdens de training praktijkvoorbeelden uit het eigen bedrijf/de organisatie gebruikt en ook kunnen er specifieke thema's en modules in vaardigheden en technieken worden toegevoegd. Wij maken graag een offerte!

Voor meer informatie over of het aanvragen van een offerte voor maatwerktrainingen en workshops: stuur een e-mail of bel 05 98 62 65 00. Of gebruik maken de "Bel mij" button hieronder, wij bellen dan terug.

 

MSP® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.            The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Meld u aan voor de Triple Plus nieuwsbrief om automatisch op de hoogte gehouden te worden van nieuwe trainingsdata, nieuws en acties van Triple Plus of volg Triple Plus op LinkedInFacebook en Twitter.

Wij werken o.a. voor

Buhrman
Essent
KPN
Brandweer
Sogeti
Rijksauditdienst
APM
Noorderlink
Gemeente Groningen
RDW
CBS
Gemeente Hof van Twente
Waterschap Noorderzijlvest
Politie Nederland
Provincie Fryslân
SNN
Ministerie van Defensie
Noorderpoort
Rabobank
UMCG
PostNL
Hanzehogeschool Groningen