Waarom Fit2swarm?

Het Engelse woord "fit" kent meerdere vertalingen: passend, aangepast, geschikt, maar ook: robuust, gezond, in goede conditie, dat wat overleeft.
Zwermen (Engels: swarm) in organisaties betekent dat de medewerkers van een bedrijf dáár worden ingezet waar nu het meeste werk is.

Dat zwermen werkt voor mensen en werk heeft prof. dr. Francis Heylighen wetenschappelijk onderbouwd in “Complexiteit en evolutie – basisconcepten van een nieuw wetenschappelijk wereldbeeld”. Zijn conclusie is dat mensen samenwerken om immoreel gedrag van deelnemers uit te selecteren. Voor zijn boek heeft hij onder meer de evolutietheorie van Darwin (survival of the fittest), de (behoefte)piramide van Maslow (waarom werken mensen samen) en het taoïsme (hoe te handelen in het leven) onderzocht.

Ir. J.M. (Boy) van de Wiel van MWP advies is (onder meer) associate professor Operations Management en lector aan de Business School Netherlands en kwam tot het inzicht dat in de meeste organisaties volledig voorbij wordt gegaan aan de principes van de evolutietheorie en hij concludeerde dat zwermen de perfecte organisatievorm is.

Van de Wiel heeft vervolgens door iedereen te gebruiken software voor het zwermen bedacht.
Dit systeem laat de medewerker alleen voor hem/haar relevante informatie zien en biedt 100% transparantie in alle werkzaamheden voor iedereen.
Dit zorgt voor kortere doorlooptijden, minder overcapaciteit, minder overhead, lagere managementinspanning, een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel en vooral ook voor meer tevredenheid bij de medewerkers.

MWP advies en Triple Plus hebben Fit2swarm gezamenlijk op de markt gebracht voor organisaties die (willen) overstappen op zwermen, de veel flexibelere manier van werken.
Fit2swarm kan worden gekoppeld aan vrijwel ieder systeem dat activiteiten ondersteunt, of dat nu een financieel pakket, ERP of een voorraadsysteem is.
Fit2swarm is een SaaS-pakket (Software as a Service): er hoeft geen dure software aangeschaft te worden, maar tegen een geringe maandelijkse vergoeding kan er gebruik van worden gemaakt.

Op Fit2swarm.com vindt u alles over wat zwermen voor u kan betekenen, zoals enkele publicaties van Boy van de Wiel (Lesmateriaal Operations Management) en Francis Heylighen: een college-dictaat  over onze basis voor de swarm-werkwijze.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen: stuur een e-mail of bel 05 98 62 65 00. Of maak gebruik van de "Bel mij" button onder aan deze pagina, wij bellen dan terug.

 

Wij werken o.a. voor

Buhrman
Essent
KPN
Brandweer
Sogeti
Rijksauditdienst
APM
Noorderlink
Gemeente Groningen
RDW
CBS
Gemeente Hof van Twente
Waterschap Noorderzijlvest
Politie Nederland
Provincie Fryslân
SNN
Ministerie van Defensie
Noorderpoort
Rabobank
UMCG
PostNL
Hanzehogeschool Groningen